Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ptasie mleczkoo

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka truskawkowa 2 paczki
kulki kukurydziane
galaretka agrestowa 2 paczki
bita śmietana 4 paczki
galaretka wiśniowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: ptasie mleczkoo

galaretki truskawkowe rozpuścić w 0.5 litra wody to samo zrobi z agrestowymi tylko wiśniowa/pomarańczową Przyrządzić według przepisu na opakowaniu. brytfannę wyłożyć biszkoptami a pomiędzy biszkopty wsypać kulki czekoladowe (do mleka). Kiedy galaretki ostygną 2 bite śmietany przyrządzić w 200ml mleka i zmiksować z zimnymi galaretkami truskawkowymi, wlać delikatnie do wyłożonego biszkoptami i kulkami czekoladowymi naczynia. Kolejne 2 bite śmietany przyrządzić tak samo w 200ml mleka i zmiksować z galaretkami agrestowymi wlać delikatnie na pierwszą warstwę truskawkową. Wstawić do lodówki. kiedy galaretka wiśniowa zacznie delikatnie tężec wylać ją na wierzch. Kiedy stężeje galaretka wiśniową deser jest gotowy Smacznego!!! jeśli ktoś woli inne galaretki nie ma problemu każdy lubi inną kolorystykę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 26.12.2011 20:28
smaczny deser
wiktor188 03.01.2011 07:44
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak