Sposób przygotowania

Margarynę, mąkę, cukier 3/4 szklanki , żółtka , proszek do pieczenia,cukier waniliowy , kefir zagniatamy. Masę dzielimy na dwie nierówne części. 2/3 dajemy na godzinę do lodówki 1/3 do zamrażarki. Białka ubijamy na sztywno dodajemy stopniowo cukier 1/2 szklanki ubijamy dalej . Wsypujemy paczkę kisielu jabłkowego i łyżkę mąki ziemniaczanej. Delikatnie mieszamy. Na blasze rozkładamy ostudzone ciasto, na to mus , posypujemy cynamon, następnie ubite białka i pozostałą część ciasta trzemy na dużych oczkach. Można delikatnie udekorować ziarenkami kawy rozpuszczalnej. Piec w nagrzanym piekarniku około 50 min. 175 stopni.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    basiulka20088

    no na niedzielę upieczemy ciasto:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !