Sposób przygotowania

jarzębinę zerwać po pierwszych przymrozkach( lub zerwaną wsadzić na noc do zamrażalnika a potem rozmrozić). ułożyć owoce na blaszce i podpiekać w piekarniku, uważając żeby się nie przypaliły i nie przywarły do blachy. przysypać do naczynia, dodać śliwki i zalać wódką. płyn z owocami odstawić w ciepłe miejsce na 3 miesiące po tym czasie przefiltrować przez gazę i rozlać do butelek.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    fajny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    próbowałam- dobra
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    takiej nalewki jeszcze nie próbowałem
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    słyszałam ale nie piłam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    grazia1

    ciekawe jak smakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Stenka

    Jak zdobędę jeszcze jarzębinę to zrobię z tego przepisu
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !