Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik brzoskwiniowy na zimno

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

syrop brzoskwiniowy 1/4 szklanki
cukier 3/4 szklanki
śmietana 30% 375 ml
śmietan fix 2 opakowania
galaretka brzoskwiniowa 1 lub 2
Żelatyna wieprzowa Prymat
twaróg 0,5 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik brzoskwiniowy na zimno

Biszkopt kupiłam akurat gotowy, do ciasta mogą być również podłużne lub okrągłe biszkopty.

MASA SEROWA: Przemielony 2-krotnie twaróg mieszamy z syropem brzoskwiniowym i cukrem, dodajemy rozpuszczoną w wodzie żelatynę. Śmietankę ubijamy na sztywno z dodatkiem śmietan fizu. Dodajemy do masy serowej, mieszamy. Część brzoskwiń kroimy w kosteczkę dodajemy do masy serowej, pozostałe kroimy w plastry.

GALARETKĘ: przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, schładzamy.

Na dno okrągłej tortownicy układamy biszkopt, następnie masę serową, wyrównujemy, układamy plastry brzoskwiń, zalewamy galaretką, wkładamy do lodówki do przestudzenia.

SMACZNEGO!!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 16.08.2011 07:57
Pyszny serniczek
misia53 14.08.2010 20:21
Lubię takie serniczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak