Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cukinia po żydowsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Zalewa:
woda 1,5 szklanki
cukier 3/4 szklanki
sól 1 czubata łyżka
trocę kopru
czosnek 0,5 główki
pieprz kilka ziaren
cukinia 2,5 kg
cebula 1 sztuka
marchew 1 sztuka
ocet pół szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: cukinia po żydowsku

ze składników: woda, cukier, ocet, sól- gotujemy zalewę (ok 5 minut). zalać wrzątkiem uprzednio pokrojoną cukinie w słupki oraz cebulę pokrojoną w półkola i marchewką. po 3 godzinach wkładać do słoików i zalać tą samą wodą. gotować słoiki 7 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara/zuza22_85 18.05.2012 12:30
fajna
usmiech 16.11.2011 20:04
dobre
agata1722
agata1722 27.09.2010 11:23
właśnie widzę :)
berys18 27.09.2010 11:02
jeszcze mam cukinię, to zrobię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak