Sposób przygotowania

CIASTO
Żółtka ubić z cukrem, dodać wodę, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, a na końcu ubitą z białek pianę. Ciasto dokładnie wymieszać.
Papier pergaminowy wysmarować tłuszczem, włożyć na blachę, wlać ciasto i piec w 190 stop do zrumienienia rolady. Po upieczeniu posmarować roladę kremem przygotowanym według przepisu na opakowaniu, i zwinąć roladę.

Komentarze

  • 4
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Zrobię tę roladkę! Przepis już jest w mojej księdze!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izka192

    Pycha:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Często robię podobne kremowe rolady i polecam je.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tetiana

    uwielbiam, moja ulubiona!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !