Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

deser mleczno-truskawkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka truskawkowa 1 szt
mleko skondensowane niesłodzone 1 szkl
truskawki świeże 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: deser mleczno-truskawkowy

Truskawki oczyścic i większe pokroic na połówki a mniejsze pozostawic w całości. Galaretkę rozpuścic w 1 szkl wody, ostudzic. Mleko wlac do wysokiego naczynia i ubijając mikserem dodawac stopniowo tężjącą galaretkę. Truskawki przełożyc do pucharków i zalac kremem. Włożyc do lodówki aby całkiem zastygło. Przed podaniem udekorowac listkami melisy i bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela20 02.11.2010 19:24
pyszny deser!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak