Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z kapustą pekińską
Leczo z kapustą pekińską - kolejna wersja leczo z innym, niż tradycyjne dodatki. Kapusta pekińska nie wymaga długiego duszenia i pasuje do papryki, pomidorów i cukinii.
kapusta pekińska | 30 dag |
kiełbasa podwawelska | 1/2 kilograma |
parówki cienkie | 2-3 sztuki |
cebula | 1 sztuka |
pomidory | 1/2 kilograma |
papryka | 1 sztuka |
ketchup | 2 łyżki |
olej | 2 łyżki |
smalec | 2 łyżki |
czosnek | 2 ząbki |
Sól morska jodowana gruboziarnista Prymat | do smaku do smaku |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku do smaku |
cukinia | 1 sztuka |
Leczo z kapustą pekińską - kolejna wersja leczo z innym, niż tradycyjne dodatki. Kapusta pekińska nie wymaga długiego duszenia i pasuje do papryki, pomidorów i cukinii.
Z jakimi dodatkami podajecie leczo? Najpopularniejsze to bagietka, biały ryż czy kasza bulgur. Ponadto do tradycyjnego przepisu można dodać różne składniki, które odmienią smak tego dania - np. grzyby leśne czy warzywa strączkowe. Zobacz więcej różnych przepisów na leczo:
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: