Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos wiejski

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
cebula 2 sztuki
kiełbasa cienka 15 dag
wieprzowina 50 dag
boczek 10 dag
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Kapusta słodka 3/4 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos wiejski

Kiszoną kapustę pokroić, zalać wodą i gotować przez 30- 40 minut. Słodką kapustę i dwie cebule drobno poszatkować, ugotować, następnie dodać do ugotowanej kapusty kiszonej. Mięso wieprzowe pokroić w kostkę i podsmażyć na tłuszczu. Po godzinie gotowania do kapusty dodać usmażone mięso wraz z tłuszczem, wszystkie przyprawy i gotować na małym ogniu. Kiełbasę obrać, pokroić w plasterki lub kostkę, boczek pokroić
w kostkę, wytopić i dodać do kapusty. Pod koniec gotowania doprawić do smaku solą i pieprzem. Bigos wymieszać z koncentratem.
Do bigosu można także dodać kilka suszonych grzybków.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 08.09.2013 08:19
Znakomity.
Motorek 09.08.2013 20:17
Bardzo dobry, dawno nie robiłem, a mam wielką ochotę.
IKrakowianka 04.10.2012 18:49
pyszny bigos!
Goya 11.05.2012 08:36
mniam
szajba2 14.05.2011 19:38
jak wiejski to ja go lubię
szalonamariolka 01.03.2011 22:55
jak zawsze dobry:)
Babciagramolka 04.02.2011 17:59
Dużo grzybków - bardzo duzo dodać bo bez grzybków bigos nie ważny
rakow2
rakow2 13.01.2011 15:49
wiejski jest na pewno lepszy niż miejski
Iwusia 26.11.2010 23:03
jak ja dawno bigosu nie jadłam ... :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak