Sposób przygotowania

Kiszoną kapustę pokroić, zalać wodą i gotować przez 30- 40 minut. Słodką kapustę i dwie cebule drobno poszatkować, ugotować, następnie dodać do ugotowanej kapusty kiszonej. Mięso wieprzowe pokroić w kostkę i podsmażyć na tłuszczu. Po godzinie gotowania do kapusty dodać usmażone mięso wraz z tłuszczem, wszystkie przyprawy i gotować na małym ogniu. Kiełbasę obrać, pokroić w plasterki lub kostkę, boczek pokroić
w kostkę, wytopić i dodać do kapusty. Pod koniec gotowania doprawić do smaku solą i pieprzem. Bigos wymieszać z koncentratem.
Do bigosu można także dodać kilka suszonych grzybków.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    jak ja dawno bigosu nie jadłam ... :D
  • 2
    original
    Opublikowano

    rakow2

    wiejski jest na pewno lepszy niż miejski
  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Dużo grzybków - bardzo duzo dodać bo bez grzybków bigos nie ważny
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szalonamariolka

    jak zawsze dobry:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    jak wiejski to ja go lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pyszny bigos!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    Bardzo dobry, dawno nie robiłem, a mam wielką ochotę.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Znakomity.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !