Sposób przygotowania

mięso mielone mieszamy z jajkiem, bułka tartą, z pokrojoną w drobna kostkę cebulą i ze zmiażdżonym czosnkiem.
Doprawiamy do smaku majerankiem, solą i pieprzem. Formujemy małe kotleciki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Między czasie, małe pieczarki myjemy, osuszamy i podsmażamy na złoto na maśle.
Do naczynia żaroodpornego układamy kotlety i obsypujemy pieczarkami, wlewamy szklanke wody i dusimy na wolnym ogniu przez około 15 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    Lubię mielone z pieczarkami. Są takie trochę inne w smaku.
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    Też lubie mielone z pieczarkami, do tego jeszcze sosik z pieczarkami...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    ale bym zjadła

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !