Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka jajeczno-ziemniaczana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 0,5 kost
sól
pieprz
ziemniaki ugotowane całe kg
jajko ugotowane na twardo 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka jajeczno-ziemniaczana

Ziemniaki i jajka pokroić w talarki.
W rondlu położyć plaster twardej margaryny, na tłuszczu ułożyć warstwę ziemniaków, posolić i popieprzyć, na ziemniaki warstwę jajek, plaster margaryny i tak do wyczerpania składników.
Na wierzchu mają być ziemniaki.
Rondel nastawić na mały ogień i pod przykryciem zapiekać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 26.02.2011 00:19
Warto ją zrobić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak