Sposób przygotowania

Mielone mięso wieprzowe wyrobić z jajkami, posiekaną drobniutko cebulą, odrobiną soli i pieprzu( do smaku). Z tak przygotowanej masy mięsnej formować niewielkie kotlety, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu( ja używam smalcu). Kotlety po przestudzeniu przekrajać na pół i przekładać plasterkiem sera żółtego, układać w naczyniu żaroodpornym i zapiekać przez około 15 minut( ser powinien się rozpuścić). Kotlety podawać z ziemniakami lu pure.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    też robię z serem :D takie urozmaicenie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    rakow2

    też robię czasem z serem
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Mnie tez sie zdarza :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    też robię z serem ale inny mam przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Ja również piekłam mielone z serem i bardzo mi smakowały
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    lubię kotlety i to bardzo
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    lubię takie
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    i jak smakuje?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    jeszcze takiego dania to nie jadłam ale muszę sprubować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    lubię taką wersję mielonych

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !