Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bazyliowa jajecznica w vafini

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
masło 2 łyżki
szczypiorek drobny 3 łyzki pokrojonego
bazylia świeża 2 łyżki drobno pokrojonej
sól 1 szczypta do smaku
pieprz mielony 1 szczypta do smaku
wafelki 16 sztuk
polędwica 4 cienkie plasterki

Przepis i sposób przygotowania na: Bazyliowa jajecznica w vafini

Kroki postępowania

1
Pokroić w cienkie paseczki polędwicę i podsmażyć ją na rumiano na maśle .
Krok 1 - Bazyliowa jajecznica w vafini foto
2
Wbić na patelnię jajka .
Krok 2 - Bazyliowa jajecznica w vafini foto
3
Posypać szczypiorem i bazylią .Doprawić sola i pieprzem. Smażyć mieszając aż jajecznica sie zetnie . Nakładać w wafelki. Podawać na świeżo bo wafelki miękną .
Krok 3 - Bazyliowa jajecznica w vafini foto
4
Nawet zwykła jajecznica może być podana w niezwykły sposób . A wafelki mogą równie dobrze służyć za miseczki w których podajemy , a które potem zjadamy :)
Krok 4 - Bazyliowa jajecznica w vafini foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 03.11.2013 21:57
przyjemne ;)
kasienka23 02.11.2013 19:45
fajny pomysł!
paulina2157 02.11.2013 19:39
bardzo apetycznie wygląda
Gracer 02.11.2013 19:38
super wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak