Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 20 dag
cebula biała 1 szt
mąka 3 łyzki
masło 1 łyżka
olej 2 łyzki
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy

Pokrojoną w koste cebulę zrumienić na maśle, dodać pokrojone, oczyszczone pieczarki. Razem poddusić około 10 minut. Z maki i oleju zrobic oddzielnie zasmażkę (zrumienić na złoty kolor). Zasmażkę ostudzić, połączyć z grzybami, dolać wody, zagotować i przyprawić do smaku solą, pieprzem i maggi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 30.07.2013 21:48
Smakowicie wygląda.
mela25 17.11.2012 08:33
bardzo smaczny sosik
zuzanna_z 24.05.2012 13:07
smaczny
Wafelek2601 07.12.2011 09:54
pyszny
tomek18 21.11.2011 08:22
uwielbiam do klopsików
Sylwia56
Sylwia56 20.02.2011 21:14
najlepszy ;)
MAR3STA 12.02.2011 20:40
uwielbiam takie sosiki;)
Margo1 16.12.2010 10:43
bardzo lubię taki sosik jest pyszny
justyna111 14.09.2010 17:29
fajny przepis
Lidia11 14.09.2010 14:43
super
marzencia2007 13.09.2010 16:35
fajnie sie prezentuje :) lubie taki sosik... Moniaka z kluskami śląskimi musi byc pycha!
Karolcia12 12.09.2010 14:32
dzięki za super przepis
pauluna
pauluna 25.08.2010 19:11
smakowite
plocia 13.08.2010 13:41
robię taki, jest świetny
Monika193
Monika193 13.08.2010 13:35
robię taki do klusek slaskich :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak