Sposób przygotowania

ziemniaki obieramy, kroimy w ćwiartki, smażymy na głębokim ojeju (jak frytki)

Do garnuszka wlewamy 2 szklanki wody, dodajemy 2 kostki rosołowe (zamiast kostek może być domowy bulion) gotujemy, dodajemy pokrojoną w kostkę szynkę, (polecam również kiełbasę, albo parówki), przyprawiamy, dodajemy paprykę w proszku

Usmażone ziemniaczki dodajemy do gotującego bulionu, dusimy ok 5 minut. Podajemy z chlebkiem , z mięskiem (pasuje do wszystkiego!)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Islanzadi

    Ciekawe :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marta0906

    Świetny przepis . nigdy nie jadłam czegoś takiego:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    fajne danie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    Nie wpadłabym na takie połączenie - podoba mi się!
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    takie ziemniaczki mógłbym jeść same

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !