Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak duszony borowikowo ziołowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Podudzie z kurczaka 8 szt
pieprz kolorowy do smaku
płatki chili do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
oliwa 2 łyżki
sól czosnkowo ziołowa do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak duszony borowikowo ziołowy

Podudzia umyć i osuszyć.
Posypać wszystkimi przyprawami, chwile przemieszać i odstawić na 30 minut.
Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę, włożyć mięso i podsmażać na złoty kolor z obu stron.
Gdy podudzia są ładnie przysmażone przewrócić ładniejszą stroną go góry, podlać odrobiną wody i dusić na małym ogniu do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 02.06.2012 16:37
no prezentuje się pysznie
ZEWA 06.05.2012 10:57
to jest przyprawa firmy Kotanyi w młynku
iziona 06.05.2012 07:14
Fakt wygląda pysznie, ale co to za przyprawa borowiki z ziołami bo jeszcze się z taką nie spotkałam?
cukiereczek 09.10.2011 13:28
LUBIĘ TO
eli_555 07.06.2011 23:24
moje smaki
SmacznaPyza 24.02.2011 15:30
dołączam z pochwałami - świetnie wygląda i na pewno tak też smakuje
luna19 12.10.2010 19:09
bardzo apetyczny
Smakosz6 31.08.2010 21:42
wygląda bombowo!
kasiurek 02.08.2010 14:44
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak