Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg
mąka pszenna 1,5 szklanki
proszek do pieczenia łyżka 1 łyżeczka
cukier 1/2 szklanki
aromat waniliowy 1/4 łyżeczki
jajko 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik

Jabłka( najlepiej kwaskowate) dokładnie umyć, następnie obrać ze skórki i wydrążyć z nich gniazda nasienne. Jabłka pokroić na kawałki( półplasterki). Całe jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać aromat waniliowy i mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystko razem wymieszać. Jabłka należy ułożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą, na jabłka wyłożyć masę. Ciasto piec około godziny w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 03.10.2012 21:11
pychota!
RenataZ-et 19.12.2011 11:41
wyśmienity :)
cukiereczek 08.06.2011 12:27
lubię
Karolcia12 02.05.2011 14:48
też lubię ciasta
rakow2
rakow2 11.01.2011 15:34
lubię wszelkie ciasta
Iwusia 21.11.2010 14:33
Lubię taki jabłecznik... pyszności :))
patelka 31.08.2010 16:32
rewelacja
Krzysztof42 25.06.2010 14:02
łoł jabłecznik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak