Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 20 dag
cebula
imbir świeży odrobina
olej 5 łyżek
łyżka wódki
przyprawa uniwersalna
lyzka sosu sojowego
łyżka mąki
sól, pieprz
pieczarki 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z grzybami

Mięso pokroić w cienkie plasterki i oprószyć mąką, pieprzem i solą, odstawić na 10 min. Pieczarki lub inne grzyby oczyścić, pokroić w paski. Na patelce rozgrzać olej, smażyć drobno posiekaną cebulę bardzo drobno pokrojony imbir przez kilkanaście sekund, dodać kurczaka, smażyć całość krótko aż mięso zrobi się białe. Mieszać od czasu do czasu to wszystko.Gdy mięso i reszta są gotowe zdjąć z patelni łyżką cedzakową lub szumówką i przełożyć do rondelka. Na patelnie dodać tłuszcz i podsmażyć grzybki ok. 2 min.następnie przełożyć do rondla, wlać sos sojowy, wódkę, wsypać Vegetę, resztę mąki rozmieszaną w wodzie, zagotować aż sos będzie gęsty

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak