Sposób przygotowania

2 skrzydełka
końcówki od skrzydełek (około 6 szt.)
2 marchewki
1 korzeń pietruszki
sól i pieprz
kilka ziarenek pieprzu
ziele angielskie
1/2 pęczka pietruszki
łyżka suszonego koperku


Mięso zalać około 2l wody. Dodać pokrojone
w kawałki marchewki i korzeń pietruszki. Dodać
pieprz, ziele angielskie i koperek. Zagotować.
Gdy skrzydełka będą już miękkie osolić i dodać
posiekaną pietruszkę. Pogotować jeszcze 5min.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Uwielbiam dobry rosół :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Po prostu smaczny rosół.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !