Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z kiełbaską

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola szparagowa 80 dag
kiełbasy pół kg
łyżka mąki
ziele angielskie
majeranek
przecier pomidorowy 1 mały

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z kiełbaską

Fasolkę oczyścić z włókien i pokroić na kawałki około 3cm. Ugotować w osolonej wodzie z liściem laurowym i zielem angielskim pozostawić nie odcedzając jej. Kiełbasę pokroić w kostkę i wysmażyć z cebulą. Do usmażonej kiełbasy wsypać łyżkę mąki i dokładnie wymieszać. Całość przelać do ugotowanej fasolki dodać przecier pieprz i sól do smaku gotować około 10 min na wolnym ogniu pod koniec gotowania dodać majeranek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 20.09.2010 07:25
moja mama taka robi.pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak