Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek z patelni

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 4 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
boczek 1 bez skóry

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek z patelni

Boczek umyć i pokroić na paski o grubości około 5mm.
Dodać wszystkie przyprawy, wymieszać i odstawić na 20 minut.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka.
Rozgrzać patelnię i wrzucić boczek.
Smażyć od czasu do czasu mieszając. Gdy boczek jest ładnie zrumieniony dodać cebulę.
Smażyć do miękkości cebuli.
Podawać np. z pieczywem i dużą ilością musztardy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 23.04.2012 11:25
mąż byłby zachwycony
czekoladka_m 06.09.2011 14:52
Coś dla mojego męża:)
eli_555 11.07.2011 23:22
lubię taki chudy boczuś
Justyna223 16.10.2010 05:59
od czasu do czasu nie zaszkodzi
ewasylwia 26.09.2010 09:58
lubię takie jedzonko od czasu do czasu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak