Sposób przygotowania

1. Masło lub margarynę utrzeć mikserem na krem z cukrem brązowym i białym.
2. Wbić jajko i dodać soli - cały czas ubijać.
3. Mąkę wymieszać z sodą i proszkiem do pieczenia i wsypać do masy wraz
z płatkami owsianymi i kokosem - wymieszać (masa powinna być zbita).
4. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia bądź wysypanej mąką układać formowane w spłaszczone kulki ciasto.
5. Zachować mały odstęp między ciastkami.
6. Do nagrzanego uprzednio piekarnika włożyć blaszkę i piec ok.20-25 min, w temperaturze - 150 st. z termoobiegiem, 180 st. bez termoobiegu.
7. Ciasteczka wyjąc w momencie, gdy ich kolor będzie złocisty:)

Z podanych proporcji wychodzi ok.20-25 ciasteczek.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !