Sposób przygotowania

1. Masło lub margarynę utrzeć mikserem na krem z cukrem brązowym i białym.
2. Wbić jajko i dodać soli - cały czas ubijać.
3. Mąkę wymieszać z sodą i proszkiem do pieczenia i wsypać do masy wraz
z płatkami owsianymi i kokosem - wymieszać (masa powinna być zbita).
4. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia bądź wysypanej mąką układać formowane w spłaszczone kulki ciasto.
5. Zachować mały odstęp między ciastkami.
6. Do nagrzanego uprzednio piekarnika włożyć blaszkę i piec ok.20-25 min, w temperaturze - 150 st. z termoobiegiem, 180 st. bez termoobiegu.
7. Ciasteczka wyjąc w momencie, gdy ich kolor będzie złocisty:)

Z podanych proporcji wychodzi ok.20-25 ciasteczek.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Melania

    Przepysznie wyglądają :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Margaretkaw

    Jakie pyszne i zdrowe :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata9

    pyszne ciasteczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ankha

    One nigdy się nie nudzą :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pyszne ciacha!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    fajne ciacha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    na pewno bardzo smaczne ciasteczka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pietruszka

    uwielbiam takie ciasteczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    pestka

    pyszny deser
  • 2
    original
    Opublikowano

    ajres

    pysznie wygladaja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !