Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki miesno kapuściane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kapusta 1/2 kg
mięso mielone wieprzowo-wołowe 30 dag
jajko 1 szt
bułka tarta pikantna
mąka 2-3 łyzki
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki miesno kapuściane

Kapustę ugotować w osolonej wodzie. Po wycięciu głomba przemielić na maszynce. Usmażoną, pokrojona w kostkę cebule wymieszać z mięsem i kapusta dodać mąkę i jajko doprawić sola i pieprzem. Z przygotowanej masy formować kotleciki i obtaczać je w bułce tartej smażyć na oleju z obu stron na ciemny kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak