Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona kalarepka z szynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

młode kalarepki 4 sztuki
szynka 4 plastry
cebula 1 główka
śmietana 1 szklanka
masło 2 łyżki
sól, gałka muszkatołowa wg. uznania
rosół warzywny 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona kalarepka z szynką

Kalarepki obrać, pokroić w grube plastry, potem w paski. Szynkę i cebulę drobniutko pokroić. W rondelku rozgrzać masło, dodać cebulę i szynkę. Chwilę smażyć ciągle mieszając. Następnie dodać kalarepkę, bulion i przyprawy. Następnie dodać ok. 5 łyżek wody. Warzywa i szynkę gotować ok. 15 min., aż kalarepka zmięknie. Na końcu dodać śmietanę. Danie można podawać z delikatnym mięsem lub omletem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak