Sposób przygotowania

Szynke pokroić w kostkę, ser zetrzeć na tarce. Ugotować około 1,5 szklanki wody z tłuszczem. Po zdjęciu garnka z ognia, dodać mąkę szybko mieszając. Następnie postawić garnek na ogniu i mieszać tak długo dopóki całe ciasto oderwie sie od dna. Ponownie zdjąć z ognia, wbić jajka, dodać szynkę i ser. Wszystko razem wymieszać.
Przygotować blaszkę wyłożona pergaminem. Uformować z masy około 40 ptysiów. Włożyć do nagrzanego do 200 st piekarnika i piec około 20 minut.
Podawać na ciepło, np z lekkim sosem ziołowym lub czosnkowym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    napewno smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    bardzo fajny pomysł, dziś wypróbuję!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajne
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !