Sposób przygotowania

Mąkę przesiać i nożem posiekać z masłem. Dodać otartą skórkę z cytryny, spirytus i żółtka z jaj. Zarobić ciasto nożem, zagnieść szybko ręką, owinąć folią aluminiową i włożyc do lodówki na 1 godzinę.
Foremki do babek wysmarować stopionym masłem za pomocą pędzelka.
Ciasto rozwałkować, wykleić foremki, do każdej z nich włożyć kawałek brzoskwini. Wstawić do nagrzanego do 200 st piekarnika i piec na jasno złoty kolor.
Ostudzone babeczki napełnić bitą śmietaną i ozdobić świeżymi owocami.
Podawać od razu po przygotowaniu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    sliczne
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    mniam
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ostatnio zrobiłam , pyszne są
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    smaczne i dekoracyjne
  • 0
    original
    Opublikowano

    magdalea

    apetyczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    ajres

    dobre
  • 4
    original
    Opublikowano

    Magda60

    mmmm pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    agogo2

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    agogo2

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    muszę koniecznie zrobić
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    piękne i na pewno bardzo smaczne
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    zjadłabym jedną
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Mam pytanko jakiś użyłaś foremek,chodzi o wymiary(średnice) dna i góry foremek?
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Przepis dodałam już prawie 3 lata temu-mam dużo różnych foremek i nie pamiętam które użyłam na te konkretne babeczki :(

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !