Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać proszek do pieczenia i masło. Wymieszać dokładnie siekając nożem, następnie dodać cukier puder, śmietanę, żółtka, cukier waniliowy i szybko zagnieść ciasto. Przygotowane ciasto włożyć do lodówki na godzinę. Ciasto rozwałkować i wyłożyć na przygotowaną brytfannę. Posypać równomiernie bułką tartą, a następnie wyłożyć utarte jabłka posypane cynamonem i 2 łyżkami cukru. Włożyć do piekarnika i piec 15 min w temperaturze 180 stopni. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać kokos i wyłożyć na zapieczony placek. Ponownie włożyć do piekarnika i piec ok 30 min.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychotka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    zjadła bym taką
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    dokładnie takie samo robie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha;]
  • 1
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Super!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Super!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Małgosia6

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    Super!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pychotka
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    do ulubionych super wyglląda !
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszne smaki w jednym cieście
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo smaczne ciacho
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo smacznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !