Sposób przygotowania

kasze gotujemy na sypko w dużej ilości wody lekko osolonej.boczek kroimy w dużą kostkę i smażymy na suchej patelni na rumiano.twaróg dokładnie rozdrabniamy widelcem.żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego wkładamy połowę kaszy,posypujemy twarogiem i wytopionymi z boczku skwarkami.wykładamy resztę kaszy i polewamy wytopionym tłuszczem.wierzch zalewamy śmietana i posypujemy żółtym serem.pieczemy 40-50 min.w piekarniku do 160*c.dekorujemy rozmarynem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    ciekawe jak smakuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !