Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z borówkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
woda letnia
borówki 1/2 l
cukier
śmietanka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z borówkami

Z mąki i wody zarobić lużne ciasto pierogowe. Rozwałkować , wycinać szklanką krążki. Nakładać po kilka borówek, dokładnie zlepić . W rondlu zagotować woe i na wrzątek wrzucać pierożki ostrożnie mieszając aby nie porozrywać . Po wypłynieciu na wierzch gotować jeszcze 2-3 minuty, wyjąć łyżką cedzakową. Można podać polane masełkiem i posypane cukrem , ja polewam śmietanką lekko ubitą z cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 27.09.2013 18:14
Lubię takie cieniutkie ciasto na pierogach, że aż widać co jest w środku.
ankaryba 17.03.2013 00:35
uwielbiam :-)
IlonaAlbertos 04.01.2013 23:13
Wyglądają naprawdę wspaniale. Lubię takie owocowe pierogi. Sama bardzo często robię, ale z jagodami albo truskawkami :)
ben-ka 28.02.2012 08:28
nic innego mi nie pozostaje jak czekać na pyszne borówki.
Krzysztof18
Krzysztof18 21.10.2011 07:02
pychota
ewaa 10.09.2011 17:24
aż ślinka cieknie ...:)
Magdalena80 24.08.2011 23:30
pyszności
ben-ka 14.07.2011 09:44
Nie jadłam pierogów z takim nadzienie - muszą być pyszne! u mnie borówki w małym pojemniczku są po 8,50 - drogie:(
Tomasz17 20.04.2011 17:40
uwielbiam
barbara11561 31.03.2011 09:22
sama bym zjadła na śniadanko
Aneta41 07.03.2011 14:57
ale pychota...
Tika4444 09.02.2011 09:47
ale bym zjadła...
Koper 24.01.2011 19:07
pyszne :)
kuklik 30.12.2010 15:21
aż ślinka cieknie
Ewa104 08.08.2010 12:50
Mniam!
Natalia/tubisiek 30.07.2010 19:01
przepyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak