Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażany w sosie orzechowym

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

orzechy włoskie 3/4 szklanki
bulion 3/4 szklanki
kolendra 1 łyżeczka
ząbki czosnku 2 szt
bakłażan 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażany w sosie orzechowym

Bakłażany pokrój w grube pastry usmaż z obu stron.Sos: Orzechy zmiel w moździeżu.Czosnek rozetrzeć z solą, dodać do orzechów.Dodać smieloną kolendrę, szczyptę ostrej papryki ocet winny. następnie dodawać bulionu i rozcierać.Sosem polewać plastry bakłażanów.Podawać można na gorąco ale także smakuje na zimno jako przekąska.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 31.05.2011 19:15
Danie ekskluzywne.
hastalavista 21.11.2010 00:38
oo fajne połączenie :)
Grażyna13 22.10.2010 13:32
To by mi smakowało !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak