Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki we włoskiej kapuście

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1 szt
ryż 2 szkl
mięso mielone 60 dkg
jajko 2 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki
Na sos:
cebula pół
koncentrat pomidorowy mały słoiczek
śmietana 3/4 szklanki
mąka 1 łyżka
warzywa suszone 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki we włoskiej kapuście

Ryż ugotować w 4 szkl wody i odstawić na pół godziny pod przykryciem. Po upywie tego czasu wystudzić. Składniki dobrze wymieszać
Nadziewać liście i układać w naczyniu żaroodpornym..
podlać olejem ok 3 łyżki i ok pół szklanki wody przykryć, wstawić do piekarnika i dusić w temp ok 150-170°C ok 1 godzinę
Przygotować sos: cebulę podsmażyć, podlać 1 szklanką wody, dodać warzywa i koncentrat zagotować, pogotować ok 4-5 min. śmietanę rozrobić z mąką wlać do sosu i dobrze wymieszać ... przyprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 14.11.2013 17:52
uwielbiam gołąbki
malaczarna23 06.11.2013 21:30
pyszniutkie:) uwielbiam
artur7 13.08.2013 20:01
lubie taki u mamy
Klausia 20.07.2013 13:08
mogłabym jeść bez końca :)
IZABELA29 05.07.2013 18:47
świetnie podane takie apetyczne
Dorian 16.05.2013 20:13
pysznie wyglada
mela25 30.04.2013 09:55
uwielbiam takie
Stenka 02.03.2013 19:21
apetycznie wygląda
Małgorzata106 13.10.2011 20:34
rewelacja
ZEWA 10.04.2011 09:39
jakie one apetyczne
Wokalista 21.02.2011 17:00
wyglada przepysznie :)
Elysse 08.10.2010 11:39
pięknie podane
gacopierz23 30.09.2010 22:40
super
Katarzyna156 20.09.2010 19:57
Super
Sarenka 17.09.2010 20:45
Pieknie.
justyna111 06.09.2010 20:52
pięknie i kolorowo
Lidia11 06.09.2010 16:29
wygląda apetycznie
Ewa104 31.08.2010 11:10
Rewelacyjne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak