Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka litewska

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczeń cielęca 200 g
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
bulion wołowy 1/2 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat 1,5 łyżki
ogórek kiszony 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka litewska

Na maśle szklimy cebulę, dodajemy pieczeń i kilka minut podsmażamy.
Posypujemy wszystko bułką tartą i jeszcze chwilę smażymy.
Dodajemy ogórki i bulion i 5 min dusimy, aż sos zgęstnieje.
Podajemy posypane szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 13.11.2011 09:35
chętnie wypróbuję
gosia47-47 28.10.2010 12:29
hehehe super
Zofia12 31.07.2010 13:20
fajna sprawa na resztki obiadowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak