Sposób przygotowania

Obrane ziemniaki wypłukać, osuszyć w czystej ściereczce, pokrając w 3cm kostkę. Do rondla z rozgrzanym masłem włożyć ziemniaki, doprawić kurkumą lub imbirem, liściem laurowym i smażyć na średnim ogniu przez 5 minut często mieszając. Wsypać sól cebulową, chili, posolić i smażyć dalej przez 5 minut. Kilka razy zamieszać. DOprawić garam masalą, pieprzem, dodać oliwę, zmniejszyć płomień, smażyć pod przykryciem przez 5-6 minut, 3-4 razy wstrząsnąć garnkiem. Zdjąć pokrywkę z garnka i smażyć przez 2 minuty.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Orientalny smak :)
  • 9
    original
    Opublikowano

    plocia

    już czuję ten smak w ustach
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka191

    warto polecam
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    całkei moze byc dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !