Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki po indyjsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 3/4 kg
masło 3 łyżki
imbir 1/2 łyżeczki
kurkuma 1/2 łyżeczki
sól cebulowa 1 łyżeczka
chili 1 łyżeczka
pieprz 1/2 łyżeczki
oliwa 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 liść
Przyprawa garam masala orientalna Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki po indyjsku

Obrane ziemniaki wypłukać, osuszyć w czystej ściereczce, pokrając w 3cm kostkę. Do rondla z rozgrzanym masłem włożyć ziemniaki, doprawić kurkumą lub imbirem, liściem laurowym i smażyć na średnim ogniu przez 5 minut często mieszając. Wsypać sól cebulową, chili, posolić i smażyć dalej przez 5 minut. Kilka razy zamieszać. DOprawić garam masalą, pieprzem, dodać oliwę, zmniejszyć płomień, smażyć pod przykryciem przez 5-6 minut, 3-4 razy wstrząsnąć garnkiem. Zdjąć pokrywkę z garnka i smażyć przez 2 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pauluna
pauluna 27.08.2010 10:33
całkei moze byc dobre
Agnieszka191 26.08.2010 21:40
warto polecam
plocia 17.08.2010 22:10
już czuję ten smak w ustach
RenataZ-et 14.08.2010 16:24
Orientalny smak :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak