Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane pomidory

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 3 szt.
ryż 1/2 torebki
cebula 1/2 szt.
sól, pieprz,curry do smaku
koper 1/2 szkl.
parówka
salami 3 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane pomidory

Z pomidorów ściąć górę tak żeby powstała
czapeczka. Środek wydrążyć. Na patelni
rozgrzać 4 łyżki oleju, dodać posiekaną cebulę
i podsmażyć. Następnie wsypać ryż, koper,
pokrojony środek z pomidora i
drobno pokrojoną parówkę. Doprawić
przyprawami dość obficie.Wszystko
poddusić kilka minut. Na dno każdego
pomidorka położyć plaster salami i napełnić
farszem. Przykryć czapeczką. Zapiekać około
15-20 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 07.03.2011 09:15
fajne
gusia1000 18.11.2010 17:48
Fajne, lekkie jedzenie.
krysia50 30.07.2010 15:32
Dobry przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak