Sposób przygotowania

Jajka wbijamy do miski i dokładnie ubijamy z 1,5 szkl cukru i cukrem waniliowym. Stopniowo wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. W trakcie ubijania dodajemy olej. Gdy ciasto będzie jednolite, wylewamy je na blachę i pieczemy ok 40 min w piekarniku rozgrzanym do 180 st C. Po upieczeniu studzimy i przekrawamy w poprzek na pół.
Galaretki rozpuszczamy w pół litra wrzątku. Gdy zaczną tężeć, miksujemy z jogurtem i mieszamy z pokrojonymi owocami. Biszkopt odrazu przekładamy kremem (masa bardzo szybko tężeje) Wierzch ciasta posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Boguśka1

    super ciacho:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    robiłam pyszne:)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Klaudia007

    musi być pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magda60

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !