Sposób przygotowania

Grzyby obsmażyć na odrobinie oleju, podlać szklanka wody i udusic do miekkości. Wystudzić, zmiksowac blenderem na jednolitą masę. Dodać make rozprowadzona odrobina wody, przyprawić do smaku sola, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Gdyby sos był zbyt gesty dodac troche wody. Całość zagotować czesto mieszając, wlać smietanę,wymieszać i podgrzać. Podawac do mięsa lub innych potraw.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Sos z leśnych grzybów, w moim przypadku to tylko marzenie, niespełnione marzenie. W mojej okolicy grzybów jak na lekarstwo.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ja lubie grzybki z lasu i gdy mam trochę czasu to choc troszkę nazbieram na sosik
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    gdzie ten anemon mieszka,że nie ma grzybków <mtśli> :]
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    gdzie ten anemon mieszka,że nie ma grzybków <mtśli> :]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !