Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prażonki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki młode 1 kg
marchew 4 sztuki
cebula 2 sztuki
kiełbasa śląska 3 sztuki
natka pietruszki 1 pęczek
kucharek, pieprz do smaku
smalec
boczek wędzony 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Prażonki

Garnek smarujemy smalcem. Ziemniaki kroimy w plasterki, marchew, cebulę, boczek, kiełbaskę w kostkę. Natkę siekamy. Układamy warstwami w garnku. Posypujemy kucharkiem i pieprzem i dajemy na wierzch trochę smalcu. Pieczemy na małym palniku do miękkości. Mieszamy. Dodajemy na ciepło najlepiej z kwaśnym mlekiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olaa 31.08.2011 09:10
smaczne
Ewelina38 16.08.2011 13:46
świetny pomysł na pyszne jedzonko
Anna138 18.07.2011 21:17
fajny przepis
Mysiunia 19.03.2011 12:24
uwielbiam to danie!! :)
Iwona51
Iwona51 27.12.2010 15:57
ale smaczne
Koper 28.11.2010 08:14
fajny przepis
ewelina/bunia 28.09.2010 13:13
pyszne
lucyna15
lucyna15 31.07.2010 21:23
dommowe
RenataZ-et 31.07.2010 00:27
Wyglądają przepysznie :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak