Sposób przygotowania

Sardynki osączyć z oliwy. Kromkę bułki okroić ze skórki, zalać mlekiem i odlaną oliwą z puszki. Następnie odciśniętą bułkę, odsączone ryby i majonez miksować przez chwilę, aż powstanie gładki, jednolity sos. Ząbki czosnku obrać, podzielić na piórka, włożyć do sosu, wymieszać. Przykryć i odstawić do lodówki na ok 2-3 godziny. Z gotowego, schłodzonego sosu wyjąć czosnek. Następnie przyprawić sos solą i cukrem wedle uznania. Czosnek można zastąpić sokiem z cytryny lub octem. Sos ten jest wspaniałym dodatkiem do zimnych mięs i wędlin.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !