Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i pieczarkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 12% 250 ml.
cebula biała 2 szt.
kiełbasa toruńska 1/2 kg
pieczarki 1/2 kg.
jajko 4 szt.
szczypiorek posiekany 2 łyzki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
masło 3 łyżki
ziemniaki ugotowane na półmiękko kg

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i pieczarkami

Ziemniaki obrać i pokroić w plasterki wyłożyć do naczynia do zapiekani.a Cebule obrać i pokroić, zeszklić na maśle,wkroić kiełbasę i pieczarki i wysmażyć. Jajka rozmieszać ze śmietaną i szczypiorkiem. Na ziemniaki wyłożyć kiełbasę z pieczarkami i polać sosem jajkowo- śmietanowym i zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natii3624 06.05.2012 14:20
ona jest pyszna! :)
Agnieszka172 26.10.2010 15:23
super przepis
Dorota76 11.09.2010 11:21
super bardzo lubię zapiekanki
Beata73 22.08.2010 18:41
ja zamiast ziemniaków używam makaronu i tez jest pyszna!
usmiech 15.08.2010 16:18
też robię podobną:)
Beata73 01.08.2010 09:13
bardzo dobra i łatwa!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak