Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z kury na ostro
Kurę pogotować aż będzie miękka. Odcedzić. Do wywaru włożyć włoszczyznę i przyprawy. Pogotować 45 minut. Dodać papryczkę i doprawić do smaku. Podawać z makaronem.
Przepis dla wielbicieli pikantnych smaków - rosół z kury na ostro. Rosół z dodatkiem papryczki chili.
kura rosołowa | 1/2 szt. |
włoszczyzna | 1 szt. |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 szt. |
ziele angielskie | 5 szt. |
sól | do smaku |
Pieprz biały mielony Prymat | do smaku |
papryczka chili | 1 szt. |
bulion | 1 kostka |
Kurę pogotować aż będzie miękka. Odcedzić. Do wywaru włożyć włoszczyznę i przyprawy. Pogotować 45 minut. Dodać papryczkę i doprawić do smaku. Podawać z makaronem.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: