Sposób przygotowania

Kiełbasę zmielić przez maszynkę, dodać namoczoną i odciśniętą bułkę, jajko, podduszoną w łyżce oleju cebulę, sól, pieprz. Masę dokładnie wyrobić. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczać w mące i smażyć na tłuszczu. Na łyżce oleju poddusić przecier pomidorowy (mogą być świeże pomidory - 30 dag), dolać kilka łyżek wody, rozgnieciony czosnek, zioła prowansalskie, sól i pieprz do smaku. Sos zagęścić mąką rozprowadzoną w zimnej wodzie. Ugotowany makaron wyłożyć na tależ, oblać sosem, obsypać pulpetami i zieleniną. Można również podawać makaron wymieszany z sosem i pulpetami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    napewno pyszne
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    super obiad
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    rewelacja! super gotujesz !
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    przepięknie się prezentują
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smakowite te pulpeciki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smakowite te pulpeciki
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    apetyczny obiadek
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pyszne jedzonko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !