Sposób przygotowania

Z chleba tostowego skroić skórkę, miąższ namoczyć w mleku lub wodzie, a gdy napęcznieje dokładnie rozgnieść. Cebulę drobno posiekać, dodać do mięsa razem z chlebem, zieleniną i jajkami. Wyrobić na jednolitą masę i doprawić do smaku. Podzielić na 8-10 części i z każdej formować niewielkie okrągłe frykadelki. Obtoczyć je w tartej bułce i smażyć na złoty kolor przez 10-15 minut. Gotowe frykadelki odsączyć z tłuszczu, posypać serem i wstawić do nagrzanego piekarnika na 5 minut, aby ser się rozpuścił.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Wspaniały przepis!
  • 7
    original
    Opublikowano

    plocia

    smaczne
  • 10
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    nie jadłam nigdy czegos takiego ale wydaje sie smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    o nie jadłam jeszcze
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    super
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    wypróbuję
  • 2
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    super ,pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !