Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso wieprzowe mielone 50 g
jajko 1 szt
ryż 10 g
koncentrat pomidorowy 4 g
mąka 2,5 g
śmietana 5 g
cebula 1 szt
tłuszcz
sól
pieprz
kapusta biała 150 obgotowana

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki

Z kapusty rozdzielić liście.
Zagotować ilość wody z tłuszczem, dwa razy większą niż objętość ryżu.
Dodać opłukany ryż, zamieszać, podgotować na małym ogniu.
Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na złoty kolor.
Przestudzony ryż wymieszać z mięsem, cebulą z jajkiem, solą i pieprzem.
Na liściach z kapusty nakładać nadzienie, zawijać gołąbki, włożyć do rondla, zalać wodą i dusić do miękkości.
Pod koniec gotowania wlać koncentrat pomidorowy rozmieszany z wodą, lekko wymieszać.
Sos można zagęścić śmietaną połączoną z mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 16.02.2012 11:19
mniam
bercik1 24.05.2011 21:18
Mniam, uwielbiam takie gołąbki
IlonaAlbertos 23.05.2011 18:33
Lubię gołąbki.
rzenia15 09.03.2011 15:43
pycha
gusia1000 26.02.2011 00:15
Bardzo je lubię i polecam.
eli82 18.08.2010 09:31
mniam !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak