Sposób przygotowania

Z kapusty rozdzielić liście.
Zagotować ilość wody z tłuszczem, dwa razy większą niż objętość ryżu.
Dodać opłukany ryż, zamieszać, podgotować na małym ogniu.
Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na złoty kolor.
Przestudzony ryż wymieszać z mięsem, cebulą z jajkiem, solą i pieprzem.
Na liściach z kapusty nakładać nadzienie, zawijać gołąbki, włożyć do rondla, zalać wodą i dusić do miękkości.
Pod koniec gotowania wlać koncentrat pomidorowy rozmieszany z wodą, lekko wymieszać.
Sos można zagęścić śmietaną połączoną z mąką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam !
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Bardzo je lubię i polecam.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię gołąbki.
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Mniam, uwielbiam takie gołąbki
  • 3
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !