Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek drobniutko posiekać i zeszklić na oliwie. Drożdże rozetrzeć z mlekiem i cukrem, pozostawić w ciepłym miejscu aż do wyrośnięcia. Ziemniaki utrzeć na tarce z małymi otworami, a jeśli są wodniste, to odcisnąć nadmiar płynu. Do asy ziemniaczanej dodać przesianą mąkę, drożdże, jajka i cebulę z czosnkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Formować nieduże placuszki i smażyć z obu stron na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !