Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

słodko-kwaśna wieprzowina

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 250g
papryka czerwona 1
sałatka rzymska 1/2
cebula 1
sezam
sos sojowy 3 łyżki
sok z cytryny
imbir starty
czosnek
woda 3 łyżki
oliwa
ryż do podania
sól do smaku
cukier brązowy 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: słodko-kwaśna wieprzowina

Polędwiczkę umyć, osuszyć. Cebulę, czosnek i paprykę pokroić. Polędwiczkę usmażyć na oliwie z oliwek, przyprawić solą i pieprzem. Jak polędwiczka się zarumieni, wyjąć ją na talerzyk i na patelnie wrzucić warzywa oraz starty imbir.
SOS: zmieszać sos sojowy. cukier, wodę oraz sok z cytryny.
Kiedy warzywa się zeszklą wrzucić ponownie mięso. Wlać sos i doprowadzić do wrzenia.
Podawać z ryżem i posypać danie sezamem :)

ps. wiem, że zdjęcie nie wyraźne..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia_sl 08.03.2014 12:35
moje smaki
Noruas 14.10.2013 20:40
Bardzo smaczny przepis :) uwielbiam takie połączenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak