Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Steki z rekina smażone w pergaminie

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

steki z rekina 2 szt.
sól do smaku
sok z cytryny
pergamin do pieczenia
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Steki z rekina smażone w pergaminie

Rozmrożone steki posypać solą i pieprzem, polać odrobiną soku z cytryny i odstawić na godzinę do lodówki. Wyciąć dwa prostokątne kawałki pergaminu do pieczenia (2 razy większe niż nasze steki, tak żeby po złożeniu pergaminu na pół stek był z obu stron przykryty) i posmarować je z jednej strony niewielką ilością oleju. Steki ułożyć na pergaminie (na stronie posmarowanej olejem) i przykryć drugą połówką pergaminu. Smażyć na patelni grillowej około 4 minuty z każdej strony. Dzięki pergaminowi steki nie rozpadną się przy przewracaniu, są bardzo soczyste i nie są tłuste.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 21.10.2013 11:00
sposob na rekina. zjesc go :)
IwonaDD 14.10.2013 17:34
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak