Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: * 50 dag cebuli (szalotki) * 1 dag mąki * 2 dag masła * 0,125 l mleka * sól, pieprz SPOSÓB WYKONANIA :
1. Obrane małe białe cebulki włożyć do rondla i zalać wrzącą wodą.
2. Gotować, aż będą prawie miękkie.
3. Wtedy wsypać płaską łyżeczkę soli, pogotować kilka minut, cebulki odcedzić.
4. Rozpuścić w rondelku masło, zaprawić mąką i smażyć parę minut, pilnując wszakże, aby mąki nie przyrumienić.
5. Wtedy wlać gorące mleko, dodać soli i pieprzu do smaku i gotować 2 minuty.
6. Wyłożyć gorącą cebulę na salaterkę i polać ją sosem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Anna210

    musze wyprobowac !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !