Sposób przygotowania

Kaszę gryczaną ugotować na sypko, wymieszać z przesmażoną na oleju cebulą, dodać ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę jajka, sól i pieprz do smaku, wymieszać. Obgotować główkę kapusty, zdjąć liście, nałożyć na nie nadzienie, zwinąć w gołąbki i każdy obwiązać nitką. Ułożyć w rondlu , zalać śmietaną , dodać trochę oleju lub masła i udusić.
Podawać z ziemniakami i surówką z pomidorów, posypać zieleniną.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    gołąbki z kaszy gryczanej jadłam i nie smakują mi
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata112

    łeeeeee, mój mąż sie tym zajajda, a ja juz od zapachu mam dość
  • 0
    original
    Opublikowano

    Zofia12

    Ja też nie przepadam, ale to tradycja z domu mojego męża, będę robic na wigilie to umieszczę zdjęcie. Fajnie smakują polane sosem pieczarkowym!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    takich nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !